酷兔英语
文章标签:同步练习  
文章总共3页
Exercises 1

I. Read the following unfinished statements or questions carefully. For each

 unfinished statement or question four suggested answers marked A, B, C and

 D are given. Choose the one you think best completes the statements or   

 answers the question.

1. The United Kingdom is located in ____.

  A. northern Europe         B. western Europe

  C. northwestern" title="a.西北的;自西北的">northwestern Europe       D. southeastern Europe

2. The two large islands that make up the British Isles are ____.

  A. Scotland and Ireland

  B. Britain and Scotland

  C. Great Britain and Northern Ireland

  D. Great Britain and Ireland

3. The British Empire was replaced by the British Commonwealth or the

  Commonwealth of Nations in ____.

  A. 1921               B. 1931

  C. 1945               D. 1950

4. The Commonwealth of Nations is an association of independent countries

  ____.

  A. that were once colonies of Britain

  B. that have a large number of British immigrants

  C. that have close relations with Britain

  D. that have fought on the side of Britain in the two world wars

5. The English Channel separates the island of Great Britain from ____.

  A. Denmark             B. Belgium

  C. France              D. the Netherlands

6. England has three main land regions. They are the Southwestern Plateau,

  the Pennines, and ___.

  A. the Eastern Plain        B. the Highland

  C. the Central Lowlands       D. the Southern Uplands

7. Scotland occupies the ____ third of the island of Great Britain in the

  British Isles.

  A. southern             B. northern

  C. eastern             D. western

8. Northern Ireland, which takes up the northern fifth of Ireland, is a

  fourth political division of ____.

  A. the United Kingdom        B. Ireland

  C. Scotland             D. Wales

9. Britain's longest rivers are ____.

  A. the Severn and the Clyde     B. the Thames and the Clyde

  C. the Clyde and the Humber     D. the Severn and the Thames

10. The largest lake in the British Isles is ____.

  A. Loch Lomond            B. Loch Neagh

  C. Windermere            D. Ullswater

11. Britain's climate is influenced by____, a warm ocean current that passes

  the western coast of the British Isles and warms them.

  A. the North Atlantic Drift     B. the Brazil Current

  C. the Labrador Current       D. the Falkland Current

12. The English people and the English language were born from the union

  of ____.

  A. the Angles and the Saxons

  B. Germanic conquerors and the Norman French

  C. Danes or Vikings and the Norman French

  D. Norman conquerors and the defeated Anglo-Saxons

13. Generally speaking the English southerners speak the type of English

  closer to ____.

  A. the Cockney            B. the Queen's English

  C. the Gaelic            D. the BBC English

14. Although Wales has been united with England for more than 400 years, the

  Welsh has kept alive ____.

  A. their own language        B. their own literature

  C. their own tradition       D. All of the above

15. The Eisteddfod is a(n) ____ festival of poetry, music and other arts.

  A. English             B. Scottish

  C. Welsh              D. Irish

16. Nowadays the Gaelic language, which is an ancient____, is still heard in

  the Highlands and the Western Isles.

  A. Scottish language        B. English language

  C. Irish language          D. Celtic language

17. Many Scottish names begin with M', Mc or Mac, which means__

  A. father of            B. sun of

  C. son of              D. some of

18. In Northern Ireland ____ make up the dominant group.

  A. Roman Catholics         B. English Protestants

  C. non-religious people       D. Jewish people

19. Northern Ireland is small, but it is significant because of the__

  A. the economic problems      B. the political troubles

  C. the immigration issues      D. the national identity

20. About three million people have migrated to Britain since World War ll.

  They are mainly from the West Indies, India and____.

  A. Indonesia            B. Singapore    

  C. Hong Kong            D. Pakistan     

1.C  2.D  3.B  4.A  5.C  6.A  7.B  8.A  9.D  10.B 1l.A 12.D  13.D  l4.D  15.C  16.D  17.C  18.B  19.B  20.D



Ⅱ.Define each of the following term in English.

  1. the United Kingdom

  

  2. the British Isles

  

  3. the Commonwealth Nations

  

  4. the 'Chunnel'

  

  5. Eisteddfod

  

                             (答案参见课程精讲)

III. Give a brief answer to each of the following questions.

  1. What is the full name of the United Kingdom?

  

  2. What are the two large islands that make up the British Isles?

  

  3. What are the four political divisions of the United Kingdom?

  

  4. What is the principal mountain chain of England?

  

  5. What is the largest lake in the British Isles?

  

  6. Why does the United Kingdom have a mild climate, even though it lies

    farther north than our Heilongjiang Province?

  

  7. What are the natural calamities in Britain?

  

  8. From what language is English derived?

  

  9. What are the ancient languages of the Welsh, the Scots, and the Irish?

  

  10. What is an Eisteddfod?

  

                              (答案参见课程精讲)

IV. Write about 100 words on each of the following questions or topics.

  1. What was the British Empire? How large was it at its height?

  

  2. What is the Commonwealth of Nations? How does it wok?

  

  3. How important is the English Channel to the British people?

  

  4. What is the difference between the ancestors of the English and Scots,

    Welsh and Irish?

  

  5. What is the issue of Northern Ireland?

  

1.C  2.D  3.B  4.A  5.C  6.A  7.B  8.A  9.D  10.B 1l.A 12.D  13.D  l4.D  15.C  16.D  17.C  18.B  19.B  20.D



1. Britain has been one of the most important countries in the world.

  About a hundred year ago, as a result of its imperialist expansion,

  Britain ruled an empire that had one fourth of the world's people and

  one fourth of the world's land area. It had colonies not only in North

  America, but also in Asia, Africa and Australia. However, the two world

  wars greatly weakened Britain. The British colonies became independent

  one after another. The British Empire gradually declined and it was

  replaced by the British Commonwealth or the Commonwealth of Nations in

  1931.

2. (1) The British Commonwealth or the Commonwealth of Nation is an

  association of independent countries and other political units that

  have lived under British law and government. It includes the United

  Kingdom, about 50 independent nations that were once British colonies,

  and about 25 other political units, such as territories and

  dependencies.

  (2) All of the independent members recognize the British Monarch as

  head of the Commonwealth. But the monarch is mainly a symbol and has no

  real power to govern. Britain and about l5 other Commonwealth nations

  are monarchies that regard the British ruler as head of state. A few

  others have their own monarchs. Over half the Commonwealth nations are

  republics. The Commonwealth countries have a tradition of mutual

  cooperation that stems from their common history. The Commonwealth

  heads of government assemble from time to time to exchange views on

  important international issues. At these meetings, the leaders seek to

  identify common goals in economic and foreign affairs. They work to

  coordinate their national policies to pursue these goals. But the

  nations are not required to obey conclusion reached at the conferences.

3. The English Channel separates the island of Great Britain from France.

  This narrow stretch of water help shaped the character and history of

  the British people. It helped protect Britain from invasion and gave

  the people a feeling of security. In 1066, a group of Vikings called

  the Normans sailed across the channel from northwestern" title="a.西北的;自西北的">northwestern France and

  conquered England. After the Norman Conquest, no enemy ever again

  crossed the channel and invaded the country.

4. (1) The ancestors of the English are Angle-Saxons. The Anglo-Saxons,

  and sometimes including the Jutes, were originally tribes of the

  Germanic people who lived in the northwest of today's Germany. During

  the 5th century when the Roman Empire fell, these Germanic tribes

  invaded and conquered the southeastern part of Britain, driving the

  native people Celts out of their homelands and into the western and

  northern mountain areas. They became the new master of the land, which

  they named England, meaning 'the land of the Angles'.

  (2) The Scots, Welsh and Irish are descendants of the Celts. The Celts

  were different groups of ancient people who originally lived in the

  upper valleys of the Danube River. Later, they spread to France, Spain,

  Portugal and Northern Italy. About 700 BC, they came to Britain and

  settled down. They were the ancestors of the Scots, Welsh and Irish.

5. Northern Ireland was separated from the rest of Ireland and became part

  of the United Kingdom in 1921. Since then Northern Ireland has remained

  a really complicated issue for the British government. The Irish in

  Northern Ireland mostly feel discontented" title="a.不平的;不满的">discontented with the British government

  and are seeking more social, political and economic opportunities, and

  some of them even hope to reunite the whole of Ireland. But today, the

  Irish are the minority in Northern Ireland. They only account for one

  third of the total population there. Two-thirds of the inhabitants are

  descendants of the English and Scottish immigrants. In religion the

  Irish are almost entirely Catholics while the English and the Scots are

  Protestants. Conflicts arise frequently among these different peoples.

  The British government and the government of Ireland are now working

  together to bring peace to Northern Ireland.

Geographical Features

  Exercises 2

I. Read the following unfinished statements or questions carefully. For each

 unfinished statement or question four suggested answers marked A, B, C and

 D are given. Choose the one you think best completes the statements or   

 answers the question.

1. The first known settlers of Britain were the ____.

  A. Celts               B. Iberians

  C. Beaker Folk            D. Romans

2. The Celts' religion was ____.

  A. Buddhism              B. Islam

  C. Druidism              D. Christianity

3. Roman control was only effective in ____.

  A. Scotland             B. Wales

  C. London               D. The southeast of Britain

4. Christianity was first brought to England by the ____.

  A. Romans               B. Celts

  C. Anglo-Saxons            D. Danes

5. The Romans remained in control of Britain for nearly 400 years and they

  pulled out in ____.

  A. 306 AD               B. 410 AD

  C. 446 AD               D. 1066 AD

6. Which of the following tribes came to Britain first?

  A. The Angles.            B. The Saxons.

  C. The Gaels.             D. The Jutes.

7. ____ became the first real king of England, though he did not assume that

  style.

  A. Offa                B. Egbert

  C. Vortigern             D. Hengist

8. ____ became the first Archbishop of Canterbury.

  A. Columba              B. Ethelbert

  C. St. Augustine           D. Egbert

9. The Vikings began to attack various parts of England from the end of the

  ____century.

  A. 7th                B. 8th

  C. 9th                D.10th

10. Who were the ancestors of the English and the founders of England?

  A. The Anglo-Saxons.         B. The Normans.

  C. The Vikings.           D. The Romans

11. Which of the following statements is NOT true?

  A. Alfred the Great started the English navy.

  B. Alfred the Great reorganized the Saxon any, making it more

     efficient.

  C. Alfred the Great established schools and formulated a legal System.

  D. Alfred the Great impose a tax, called the Danegeld, on the Saxons.

12. Which of the following statements is NOT true?

  A. Canute was chosen by the Witan as king of England.

  B. Canute was a warrior king and fought many battles against the

     Normans.

  C. Canute divided power between Danes and Saxons.

  D. Canute forced Malcolm II, king of the Scots, to recognize him as

     overlord.

13. Which of the following is NOT true?

  A. Edward the Confessor was more French than English.

  B. Edward the Confessor filled his court with 'foreign' favorites.

  C. Edward the Confessor was on very good terms with his father-in-law,

     Earl Godwin.

  D. Edward the Confessor appointed a Norman priest Archbishop of

     Canterbury.

14. When Edward the Confessor died, ____was chosen by the Witan as king Of

  England.

  A. the king of Norway

  B. Harold Godwinson, Earl of Wessex

  C. Edgar, Edward's nephew

  D. Tostig, the deposed Earl of Northumbria

15. Tostig, Harold's brother, joined____, and made an attempt to recover his

  lost earldom of Northumbria.

  A. Harold Hardrada, King of Norway

  B. Edgar, Edward's nephew

  C. Malcolm II, King of the Scots

  D. Hardicanute

16. William, Duke of Normandy, fought King Harold of England at the Battle of

  Hastings in____.

  A. 1086               B. 1066

  C. 1035               D. 1381

17. William won the Battle of Hastings. Later, on____, he was crowned king of

  England.

  A. Easter Day            B. St. Andrew's Day

  C. Christmas Day           D. Boxing Day

18. William, Duke of Normandy, is now known as____.

  A. William the Confessor       B. William Lion-Heart

  C. the father of the British navy  D. William the Conqueror

19. Most of the land belonging to the Saxons was confiscated by William and

  given to____.

  A. the Norman barons         B. the Danes

  C. the Irish             D. the Scots

20. The Norman Conquest is perhaps ____event in English history.

  A. a trifling            B. the best-known

  C. a horrifying           D. a sensational  

1. B   2. C   3. D   4. A   5. B   6. C   7. B   8. C  9. B l0. A  11. D   12. B  l3. C   l4. B   l5. A   16. B  17. C  l8. D 19. A  20. B



Ⅱ.Define each of the following term in English.

  1. Stonehenge

  

  2. the Hadrian's Wall

  

  3. Heptarchy

  

  4. the Synod of Whitby

  

  5. the Danelaw

  

                             (答案参见课程精讲)

III. Give a brief answer to each of the following questions.

  1. How long was Britain under the Roman occupation?

  

  2. Why was the impact upon the Britons surprisinglylimited?

  

  3. When did the Anglo-Saxons begin to settle in Britain?

  

  4. When did England begin to be christianized?

  

  5. What was the result of the Synod of Whitby in Yorkshire in 664?

  

  6. What did England belong to after Canute was chosen king of England?

  

  7. Where did Harold defeat Tostig and Hardrada?

  

  8. By whom was William crowned King of England in Westminster Abbey?

  

  9. What did William do after he suppressed the Saxon risings in the

    north?

  

  10. Was the Norman Conquest the last successful invasion of England?

  

                             (答案参见课程精讲)

IV. Write about 100 words on each of the following questions or topics.

  1. What contributions did the Anglo-Saxons make towards building the

    English state?

  

  2. Who were the Anglo-Saxons and how did the Heptachy come into being?

  

  3. Who were the Vikings and how did they invade Britain?

  

  4. What do you know about King Alfred? What makes him worthy of the title

    of 'Alfred the Great'?

  

  5. What were the consequences of the Norman Conquest?

  

                                 

1. Although the Anglo-Saxons were ferocious people, constantly

  quarrelling, they laid the foundation of the English State. The name

  'England' derived from the Angles. The Anglo-Saxons divided the country

  into shires with shire courts and shire reeves, responsible for

  administering law as comprehensive as any in the early medieval world.

  They devised the narrow-strip, three-field farming system, which

  continued until the agricultural revolution in the 18th century. They

  also established the rnanorial system, whereby the lord of the manor

  collected taxes, and organized the local army. And they created the

  witan to advice the king, the basis of the Privy Council, which still

  exists today.

2. The Anglo-Saxons refer to the Angles, the Saxons, and the Jutes. They

  were three West Germanic tribes. The Jutes, who fished and farmed in

  Jutland (now southern Denmark), came to Britain first and settled in

  Kent in the mid-5th century. Then the Saxons, users of the short-sword

  from northern Germany, established their kingdoms in Essex, Sussex, and

  Wessex from the end of the 5th century to the beginning of the 6th

  century. In the second half of the 6th century, the Angles, who also

  came from northern Germany, settled in East Anglia, Mercia and

  Northumbria. These seven principal kingdoms of Kent, Essex, Sussex,

  Wessex, East Anglia, Mercia and Northumbria have been given the name of

  Heptarchy.

3. The Vikings (or Norsemen) were ancestors of modern Norwegians, Danes

  and Swedes. They were seafarers and harassed Europe from the 9th to the

  11th centuries. The Norwegians and the Danes raided various parts of

  England from the end of the 8th century. They became a serious problem

  in the 9th century, especially between 835 and 878. They even managed

  to capture York, an important center of Christianity in 867. By the

  middle of the 9th century, the Danes were posing a threat to the Saxon

  kingdom of Wessex. Alfred, King of Wessex, was strong enough to defeat

  the Danes and came to a relatively friendly agreement with them in 879.

  The Danes gained control of the north and east of England ('the

文章总共3页
文章标签:同步练习